(This article is available in Dutch only)
Het in 2014 gevormde team Aaldering Pigeons heeft als doel om zo snel mogelijk tot de top van de Nederlandse duivensport te behoren. Met een glansrijke zege op Vervins tegen 4.179 duiven bevestigt Aaldering Pigeons zijn status als nieuwe ster aan het Nederlandse firmament.

 


Team Aaldering Pigeons (links Piet Schrijvers en rechts Nick Aaldering)

 

Team Aaldering Pigeons

Team Aaldering Pigeons bestaat sinds het jaar 2014 en wordt gevormd door Nick Aaldering en soigneur Piet Schrijvers. Nick weet wat het is om een doel voor ogen te hebben en daar met een goede visie en gericht beleid naartoe te werken. Als directeur van Europa’s grootste classic car-dealer The Gallery in Brummen kan hij veel parallellen met de duivensport trekken. Klassieke auto’s zijn populair onder een groep liefhebbers die een hart hebben voor hun product. Het is de emotie en het gevoel die in deze branche doorslaggevend zijn. Duivensporters hebben de liefde voor een duif. Daarnaast stellen ze een doel voor zichzelf. In Nicks geval was dat doel vanaf het begin van Aaldering Pigeons in 2014 duidelijk: binnen afzienbare tijd tot de top van de Nederlandse duivensport willen behoren. Ambitieus, maar juist dat hoge ambitieniveau loopt als een rode draad door Nicks leven. Het was zijn lang gekoesterde wens om de duivensport te beoefenen op een semiprofessioneel niveau.

Omdat Nicks baan intensief en tijdrovend is, wordt hij in de duivensport bijgestaan door Piet Schrijvers. Piet heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend in de duivensport. Piet kende grote successen in Wageningen voordat hij in de jaren 90 Team Eijerkamp kwam versterken en met hen vele successen vierde. NPO-overwinningen, Olympiadeduiven en nationale asduiftitels werden gewonnen onder de bezielende leiding van Piet. Na Piets vertrek bij Eijerkamp zocht hij een nieuwe uitdaging en die vond hij bij Nick Aaldering. Nicks bevlogenheid en ambitie in combinatie met Piets vakmanschap zorgden ervoor dat er in ‘no time’ aansprekende resultaten werden neergezet.

De visie van Nick is dat je zelf de juiste voorwaarden moet scheppen om op een hoog niveau de duivensport te kunnen beoefenen, zijnde: zorgen voor een topaccommodatie, goede duiven en een goede begeleiding. Zorg voor goed kweekmateriaal van bewezen lijnen en kweek daar veel uit. Door een strenge selectie van de duiven op prestaties en gezondheid smeden Nick en Piet een ploeg duiven waarmee hun doel bereikt moet kunnen worden. Daarnaast vinden ze het heel belangrijk om veel tijd te besteden aan de duiven. Je moet je duiven goed leren kennen, op de juiste manier trainen en weten wanneer bij te sturen. Dat ze daarmee al op de goede weg zijn, bewijzen de prestaties van de afgelopen jaren.

 

Overwinning Vervins

Een mooie prestatie is de overwinning van het afgelopen weekend op de vlucht vanuit Vervins. Hun duif NL16-1258606 was 4.181 duiven in Afdeling 8 Zuid 4 te snel af. Maar ook hun totaalprestatie mocht er zeker zijn: 1-10-73-96-102-110-111-165-262-351-353-386-etc. (44/23). De winnende duif, Red Mustang 606, is een bijzonder temperamentvolle duif, een echt ‘wringer’ in de hand, zeer trouw aan zijn bak en gericht op de melker. “De duif was goed in de voorbereiding naar de vlucht toe”, aldus Nick. “Het is een duif die je echt ziet groeien in vorm en prestaties gedurende het seizoen.” Hij is gekweekt uit de beste lijnen van de Belgische liefhebber Frans Verlinden met een vleugje Hasendonckx. Bestudeer hier de stamboom van de Red Mustang 606 uitvoerig.

 

Het duivenbestand

Het huidige duivenbestand kreeg vorm met de aankoop van rechtstreekse duiven bij, volgens Nick en Piet, de beste Nederlandse spelers van het moderne tijdperk: Gerard Koopman en Gerard & Bas Verkerk. Bij Gerard Koopman werden kinderen gekocht uit zijn allerbeste duiven, waaronder:

 • Magic Man, Koopmans topper met 1e Nationaal Noord op Le Mans tegen 15.252 duiven en 3e Nationaal tegen 99.104 duiven; Magic Man werd later kweker van erg veel toppers zoals Magic Amoré, stamkweker bij Bas Verkerk en moeder van onder meer Olympic Solange
 • Jerson, Olympiadetopper en al kweker van meerdere generaties toppers
 • Martine, 2e en 9e NPO-winnares
 • Bert, 1e Nationale Asduif Dagfond 2014
 • Baccarat, 1e Nationale Asduif Eendaagse Fondspiegel 2011-2014
 • Bright Blue, 3e Nationale Asduif Eendaagse Fondspiegel 2011-2013

Bij Verkerk werd zeer gericht geïnvesteerd in kinderen van:

 • Olympiadeduif & 1e NPO Ruffec-winnaar Olympic Valerie
 • Eye Catcher, snelste Mantes-la-Jolie tegen 20.506 duiven en kweker van Eternity (2e Nat. Asduif Allround 2015), Fire Eyes (3e Nat. Asduif Fond) en Dedication (1e Nanteuil tegen 12.543 duiven)
 • Bradley, grootvader van vele eersteprijswinnaars en asduiven
 • Atlantis (1e Beste Provinciale Asduif Dagfond 2011) x Feline (reserve-Olympiadeduif 2013 Midfond), de ouders van Kiki Kate (1e Nationale Asduif Midfond & Dagfond PIPA-rankings), Lola Lily (1e NPO Bourges tegen 9.576 duiven); Feline kweekte meer toppers met o.a. Sylvie (4 x top 10-plek bij nationale asduiven)
 • Ronunbel, vader 1e NPO-winnares Olivia en grootvader van onder meer Tinker Bell, Lizzie, Special One, etc. (komt uit Olympiadeduiven Ronaldo x Unbelievable)
 • Tyson, Asduif Natour 2012 en nieuwe topkweker, o.a. vader Topper Harley, 1e Nationale Asduif Topwings
 • Kiki Kate, 1e Nationale Asduif Midfond & Dagfond PIPA-rankings 2015

Behalve bij de genoemde Nederlandse toppers werd ook flink geïnvesteerd in duiven van de Belgische topper Stefaan Lambrechts. Aaldering Pigeons baarde opzien door de laatste jaren de meest complete Lincia-collectie op hun kweekhokken te krijgen, natuurlijk op Stefaan Lambrechts zelf na. Nick was enorm onder de indruk van de prestaties die Lincia tot 1e Nationale Asduif Kleine Halve Fond KBDB 2015 kroonden, en dat met het beste coëfficiënt in de geschiedenis van de Belgische duivensport! Bij zijn eerste bezoek aan Stefaan was er direct een klik tussen beide mannen en Nick en Piet zagen in de Lincia-lijnen de ontbrekende schakel voor hun kweekkolonie. In korte tijd verhuisden diverse broers, zussen en kinderen van Lincia naar de Aaldering-kweekhokken. Ook een zoon Blauwe Gert x Van Loock Duivin (stamkoppel Lambrechts) en een zus van Steffie, winnaar 1e Quiévrain tegen 2.617 duiven, 2e Asse-Zellik tegen 2.683 duiven en 3e Quiévrain tegen 7.221 duiven verhuisden naar Nederland. De eerste kinderen van die pareltjes zitten inmiddels op het jongeduivenhok en zullen vanaf juli stevig aan de tand worden gevoeld. Nick is er volledig van overtuigd dat die duiven hem een extra duwtje richting de hoogste trede zullen geven! Nick denkt dat deze duiven ook gerust de langere midfond en dagfond aankunnen. Lambrechts x Verkerk x Koopman, dat zal het firmament van de kolonie Aaldering Pigeons zijn.

 


Stefaan Lambrechts en Nick Aaldering

 

Lincia BE15-6108145

Die geweldige duif heeft het hart gestolen van Nick en Piet. Met een ongelofelijk coëfficiënt van 0,483 haalde Lincia de titel van 1e Nationale Asduif binnen. Nooit in de geschiedenis van de nationale kampioenschappen deed een jonge duif het op de kleine halve fond beter. Het zou wel eens heel lang kunnen duren vooraleer dat record verbroken wordt. Zij stelde op de vluchten waar zij aan deelnam dan ook een ongekend meesterschap tentoon. Zie hier haar ongelofelijke prestaties:

Souppes  Union  1.243 d. 1
Zone Oost      507 d. 1
Souppes  Union  2.391 d. 2
Zone Oost      958 d. 1
Souppes  Union  2.031 d. 2
Zone Oost      720 d. 1
Souppes  Mechelen  605 d. 3
Turnhout-Mech   1.348 d. 3
Souppes  Union  1.185 d. 7
Zone Oost      401 d. 2
Souppes  Union   963 d. 15
Zone Oost      301 d. 7
Quiévrain Diamant  893 d. 5


Lincia (Stefaan Lambrechts)

 

Mooie toekomst

Met een glansrijke zege op Vervins tegen 4.179 duiven bevestigt Aaldering Pigeons haar status als nieuwe ster aan het Nederlandse firmament. De snelle successen zijn mede het gevolg van investeringen in het beste van Gerard Koopman, Gerard en Bas Verkerk en meest recent Stefaan Lambrechts. Met de gedrevenheid en passie van zowel Nick als Piet daaraan toegevoegd is het slechts een kwestie van tijd voordat we Aaldering Pigeons met regelmaat in de top van de duivensport aantreffen.